Konferenca Noli Konica

KONFERENCE SHKENCORE: “FAN NOLI – FAIK KONICA, DY PERSONALITETE, MIQ DHE RIVALE TE PERJETSHEM”

Fondacioni Kulturor Harpa nuk le jashte vemendjes personalitetet te shquara te jetes, kulturore, letrare, diplomatike e politike, sic ishin dy figurat e Fan Nolit dhe Faik Konices. Por, ndryshe nga c’i kishim pare me heret, si dy figura poliedrike, ne nje tryeze shkencore ne Fier, ata erdhen ndryshe. Marredheniet qe kishin mes tyre, perplasjet, rrethanat ne te cilat i zhvillonin keto marredhenie, lamtumiren e Nolit e shume te tjera. Te gjitha keto diskutime moren jeten ne Konferencën Shkencore te titulluar: “Fan Noli-Faik Konica, dy personalitete, miq dhe rivalë të perjetshem”, pjese e te cilit u be nje auditor i zgjedhur e cilesor.
MODERATOR I KONFERENCES SHKENCORE: Dr. Virion Graci
KUMTUAN:
Prof.Dr. Nasho Jorgaqi
Prof. Dr. Agim Vinca
Prof. Dr. Klara Kodra
Studiuesi Behar Gjoka