Panairi i Librit 2018

PROGRAMI I AKTIVITETEVE GJATE DITEVE TE PANAIRIT TE LIBRIT NE FIER:

E ENJTE, 10 MAJ 2018:
———————————-
11.00-11.30: Ceremonia zyrtare e çeljes së Panairit (Sheshi qendror i qytetit);
11.35-12.30: Konferencë Shkencore: “Figura e Skënderbeut në letërsinë shqipe e të huaj”, (Salla e Bibliotekës Publike “Dritëro Agolli”).
14.30-15.00: Promovim i librit “Shkrimtar i majave letrare-Mbi prozën e Zija Çelës”, (Stenda SHB Toena).
15.00-15.30 : Prezantim i librit “Njëfarë Z. Piekielny” (“Un certain M. Piekielny”) të Francois-Henri Désérable. Përkthyes: Urim Nerguti. (Stenda SHB Buzuku, Kosove).
15.30-16.30: Promovim i librit “Urtia e fjalës” të akademik Ali Aliut. (Stenda ASHAK).
15.00-16.00: Promovim i librit “Zjarr dhe tërbim” Jenny Han, (Stenda SHB Bota Shqiptare).
15.00-16.00: Takim me studiuesin dhe shkrimtarin Nasho Jorgaqi, (Stenda Fondacioni “Harpa”).
15.00-16.00: Promovim i librit “Gusht 1914” të autorit rus, Aleksandër Sollzhenjicin, (Stenda SHB Fan Noli).
17.00-18.00: Promovim i librit “Anatomia e një krize financiare 2008-2018’ të autorit Adrian Civici, (Stenda SHB UET PRESS).
E PREMTE, 11 MAJ 2018:
———————————–
09.30-10.30: Tryezë e rrumbullakët: “Data dhe Personalitete” – kolazh me krijime te autorëve shqiptarë e te huaj, që kanë përvjetorë lindjesh dhe vdekjesh. (Stenda e Fondacionit “Harpa”– Ambientet e Panairit).
09.30-10.30: Promovim i librit “Atdheu im i ngrysur” të autorit Ismail Syla – Buzuku, Kosovë, (Salla e Bibliotekës Publike “Dritëro Agolli”).
10.45-11.30: Tryeza Shkencore: “Jorgo Bulo, ‘magjistari’ i fjalës së mençur”, me rastin e 79 – vjetorit të lindjes. (Salla e Bibliotekës Publike “Dritëro Agolli”).
11.35-12.35: Konferencë Shkencore: “Universalja në veprën e Petro Markos”, (Salla e Bibliotekës Publike “Dritëro Agolli”).
13.00-14.00: Promovim i librit “Djali që shikonte detin”, (Stenda SHB Dyrrah).
13.00-14.00: Promovim i librit “Aventurat e Maks Çapkënit”, Rachel Renée Russell, (Stenda SHB Botart).
14.00-15.00: Promovim i librave studimor te studiuesit Kujtim Shala, (Stenda SHB Buzuku).
E SHTUNË, 12 MAJ 2018:
———————————–
09.00-10.00: Promovim i LIBRIT “Ëndrra prej letre” të autores Erina Rrahmani, (Stenda SHB Faik Konica, Kosovë).
10.00-11.00: Promovim i librit për fëmijë “Ditari i maces”, Shkëlzen Zalli, (Stenda Ada-Zalli).
11.30-12.30: Konferencë Shkencore: “Shkrimtaret femra në letërsinë shqipe”. (Salla e Bibliotekës Publike “Dritëro Agolli”).
13.05-13.30: Promovimi i librit “Arti i bisedimeve”, të autorit Jakup Krasniqi, (Stenda SHB Buzuku, Kosove).
13.35-14.00: Promovim i librit “Gjuha dhe stili në prozën e Anton Pashkut”, Zana Memedi, (Stenda SHB Logos A, Maqedoni).
13.00-14.00: Promovim i librit “Këngë të Solomonit”, të autorit Sadik Bejko, (Stenda SHB Toena).
13.00-14.00: Takim me studiuesin Agim Vinca, (Stenda e Bibliotekës – Ambientet e Panairit).
14.30: Ceremonia e ndarjes së çmimeve të Panairit.
14.00-15.00: Promovim i serisë së librave edukativë për fëmijë, nga Dr. Seuss. (Stenda SHB Botart).
14.00-15.00: Takim me shkrimtarin Maku Pone, (Stenda SHB Ymeraj).
15.00-16.00: Promovim i librit “Sapiens, një histori e shkurtër e njerëzimit”, Yuval Noah Harari, (Stenda SHB Botart).
E DIEL, 13 MAJ 2018:
———————————–
12.00-12.30: Takim me mediat (Post panair).
JU FALEMINDERIT!
MAJLINDA RAMA
DREJTORESHE E PANAIRIT TE LIBRIT