Programi i Panairit të Librit “Fieri 2017”

FONDACIONI KULTUROR
“H A R P A”
 ME MBESHTETJEN
E
BASHKISE FIER
MINISTRISE SE KULTURES
DREJTORISE ARSIMORE, FIER
BIBLIOTEKES PUBLIKE “DRITERO AGOLLI”, FIER
ORGANIZON:
 
PANAIRI  KOMBËTAR  I  LIBRIT
“F I E R I  2 0 1 7”
 
 
    PROGRAMI I AKTIVITETEVE:
E ENJTE, 11 MAJ 2017:
11.00-11.30: Ceremonia zyrtare e çeljes së Panairit.
11.35-12.30: Konferencë Shkencore: “110 vjet nga lindja e Mitrush Kutelit”, (Salla e Bibliotekës Publike “Dritëro Agolli”).
12.00-12.30: Promovim i librit “Muza e haresë”, Goliarda Sapienza, (Stenda SHB Pegi).
12.40-13.40: Konferencë Shkencore: “Libri i përkthyer, problematikat aktuale”, (Salla e Bibliotekës Publike “Dritëro Agolli”).
14.30-15.00: Takim me shkrimtarin Zija Çela, (Stenda e Bibliotekës – Ambientet e Panairit).
15.00-16.00: Takim me studiuesin dhe shkrimtarin Nasho Jorgaqi, (Stenda e Bibliotekës – Ambientet e Panairit).
17.30-18.30: Promovim i librit “Në ëndrra digjet nata”, Hasan Qyqalla, (Stenda e Bibliotekës – ambientet e panairit).
17.30-18.30: Takim me autorin Fatos Kongoli, (Stenda e Bibliotekës – Ambientet e Panairit).
18.30-19.30: Promovim i librit “Andorra” Max Frisch, (Stenda SHB Buzuku).
E PREMTE, 12 MAJ 2017:
10.00-11.00: Tryezë e rrumbullakët: “Data dhe Personalitete” – kolazh me krijime te autorëve shqiptarë e te huaj, që kanë përvjetorë lindjesh dhe vdekjesh, (Salla e Bibliotekës Publike “Dritëro Agolli”).
11.00-11.45: Promovim i librit “Ne ishim gënjeshtarët”, E. Lockhart , (Stenda SHB Bota Shqiptare).
12.00-13.00: Konferencë Shkencore: Azem Shkreli, poeti i mendimit të thellë”, (Salla e Bibliotekës Publike “Dritëro Agolli”).
13.00-14.00: Promovim i librit “Retë që shkasin atje tej, retë e mrekullueshme”, Rudolf Marku, (Stenda SHB UET).

13.00-14.00: Promovim i librit “La bella vita”, Martina Cole, (Stenda SHB Living).

15.00-16.00: Promovim i librit “Egoja: Clirimi nga iluzionet” OSHO, (Stenda SHB Fan Noli).
14.00-15.00: Promovim i librave studimor te studiuesit Kujtim Shala, (Stenda SHB Buzuku).
15.00-16.00: Promovim i librit “E zgjedhura”, Kiera Cass, (Stenda SHB Bota Shqiptare).
17.00-18.00: Promovimi i librit “Rruga e mundimshme e shkollës shqipe”, Valbona Nathanaili, (Stenda SHB UET).
 
E SHTUNË, 13 MAJ 2017:
09.00-10.00: Promovim i setit të librave për fëmijë “Vëzhgo dhe vlerëso”, (Stenda SHB Sara).
10.00-11.00: Promovim i librit për fëmijë “Ditari i maces”, Shkëlzen Zalli, (Stenda Ada-Zalli).
10.00-11.00:  Promovim i librit “Persiatje hulumtuese”, i studiuesit, Xhevat Lloshi, (Stenda SHB Argeta LMG)
12.00-13.00: Promovim i romanit: “Lulet e kripës” , i shkrimtarit të madh, Jakov Xoxa, (Salla e Bibliotekës Publike “Dritëro Agolli”).

13.05-13.30:  Promovimi i librit “Gjama e Erës”, Erenestina Halili, (Stenda SHB Buzuku).

13.35-14.00:  Promovim i librit “Gjuha dhe stili në prozën e Anton Pashkut”, Zana Memedi, (Stenda SHB Logos A).
13.00-14.00: Takim me studiuesin Agim Vinca, (Stenda e Bibliotekës – Ambientet e Panairit).
13.00-14.00: Promovim i librave të autorit Viktor Canosinaj, (Stenda SHB Dyrrah).
14.30: Ceremonia e ndarjes së çmimeve të Panairit.

14.00-15.00: Promovim i librit “Spiunia Harriete”, Louise Fitzhugh, (Stenda SHB Botart).

14.00-15.00: Takim me shkrimtarin Maku Pone, (Stenda SHB Ymeraj).

15.00-16.00: Promovim i librit “Sapiens, një histori e shkurtër e njerëzimit”, Yuval Noah Harari, (Stenda SHB Botart).

15.00-16.00: Promovim i librit “Për gjithë djemtë që kam dashur më parë” Jenny Han, (Stenda SHB Bota Shqiptare).
16.00-17.00: Promovim i librit “Fonetika e gjuhës shqipe”, Bahri Beci, (Stenda Librari Albania).
 
JU FALEMINDERIT!
DREJTORESHE E PANAIRIT TE LIBRIT
MAJLINDA RAMA