PANAIRI KOMBETAR I LIBRIT “FIERI 2016”

 

 

FONDACIONI KULTUROR “H A R P A”

 ME MBESHTETJEN

E

BASHKISE FIER

MINISTRISE SE KULTURES

DREJTORISE ARSIMORE, FIER

ORGANIZON:

 

PANAIRI  KOMBËTAR  I  LIBRIT

“F I E R I  2 0 1 6”

 

 

    PROGRAMI I AKTIVITETEVE:

E PREMTE, 6 MAJ 2016:

11.30-12.00: Ceremonia zyrtare e çeljes së Panairit.

12.10-13.10: Konferencë Shkencore: “400 vjet pa Shekspirin dhe Servantesin”, Fondacioni ‘’Harpa’’ (Salla e Bashkisë Fier).

13.20-14.10: Tryeza me temë: “Ali Aliu, mes tre shteteve letrare shqiptare”, Fondacioni ‘’Harpa’’ (Salla e Bashkisë Fier).

14.30-15.00: Takim me shkrimtarin Zija Çela (Stenda SHB Toena).

15.00-16.00: Takim me studiuesin dhe kritikun e madh shqiptar, Alfred Uçi, (Salla e Bashkisë Fier).

17.00-18.00: Promovim “Shekspiriotët”, Idlir Azizaj, (Stenda SHB Toena).

17.30-18.30: Promovim i librit “Mori fund” të Edouard Louis, përkthim i Anila Xhekaliut (Stenda SHB Buzuku).

17.30-18.30: Takim me autorin Ylli Molla (Stenda SHB Botart).

18.30-19.30: Promovim i kolanës së botimeve të studiuesit Kujtim Shala, (Stenda SHB Buzuku).

E SHTUNE, 7 MAJ 2016:

10.00-11.00: Tryezë Shkencore: “Ata që i dhanë dritë letërsisë shqipe në vite”, mbi veprat e autorëve shqiptarë që kanë përvjetore lindjesh dhe vdekjesh, Fondacioni ‘’Harpa’’ (Salla e Bashkisë Fier).

11.00-11.45: Promovim i librit “Dëgjoni fjalën time“ Mihal Krimçe, (Stenda SHB Triptik).

12.00-13.00: Promovim i kolanës së 12 autorëve shqiptarë në Maqedoni, Fondacioni ‘’Harpa’’ (Salla e Bashkisë Fier).

13.00-14.00: Promovim i librit “Muranat e muzgut” Shaip Beqiri, Fondacioni ‘’Harpa’’ (Salla e Bashkisë Fier).

13.00-14.00: Promovim i librit “Gruaja e shiut”, Bashkim Hoxha, (Stenda SHB Omsca).

15.00-16.00: Promovim i librit “Faleminderit për këtë çast!” Valerie Trierweiler, (Stenda SHB Morava).

14.00-15.00: Promovim i librit “Unë kam vrarë”, Eni Vasili (Stenda SHB UET).

15.00-16.00: Promovim i librit “Hije të Njëbrirëshit”, Raquel Martinez, (Stenda SHB Toena).

17.00-18.00: Promovimi i librit “Fatthena”, Dan Ibrahimi, (Stenda SHB ProkultPress).

 

E DIEL, 8 MAJ 2016:

09.00-10.00: Promovim i librave të autorëve Maku Pone, Fran Ukcama, (Stenda SHB Ymeraj ).

10.00-11.00: Promovim i librit “Vajzat e mjegullës”, Namik Dokle, (Stenda SHB Toena).

10.00-11.00:  Promovim i librit “Arsimi i gjeneratës tjetër” të autorit Pëllumb Karameta (Stenda SH.B SARA)

  1. 00-13.00: Konferencë Shkencore: “Dritëro Agolli, ky zë unik i letrave shqipe”, Fondacioni ‘’Harpa’’ (Salla e Bashkisë).

13.05-13.30:  Promovim i librit “Të gjallë dhe të vdekur” Ilirjan Zhupa, Fondacioni ‘’Harpa’’ (Salla e Bashkisë Fier).

13.35-14.00:  Promovim i librit “Loti – Det dhimbjesh”,  Lan Qyqalla, Fondacioni ‘’Harpa’’ (Salla e Bashkisë Fier).

13.00-14.00: Takim me shkrimtarin Nasho Jorgaqi (Stenda SHB Argeta LMG).

13.00-14.00:  Promovim i librit ‘’Mall i dashurisë”, Dan Kosumi (Stenda SHB ADA).

14.30: Ceremonia e ndarjes së cmimeve (Rustika Kala).

14.00-15.00: Promovimi i librit “Ylli i bijve të pellazgut”, Bujar Kule (Stenda SHB Magus).

14.00-15.00: Promovim i librit “Nxito Amarantë!’’ , Bujar Xh. Rama (Stenda SHB Ymeraj).

15.00-16.00: Promovim i librit “Perandori ose syri i erërave, Baltasar Porcel  (Stenda SHB Toena).

15.00-16.00: Promovim i librit “Për gjithë djemtë që kam dashur më parë” Jenny Han, (Stenda SHB Bota Shqiptare).

16.00-17.00: Promovim  i librit “Qyteti i breshkave”, Gëzim Kaçi, (Stenda SHB Botart).

 

JU FALEMINDERIT!

DREJTORE E PANAIRIT TE LIBRIT

MAJLINDA RAMA