Nderojme Figurat e Shquara Letrare

Emra te njohur te letersise, kane kete vit pervjetore lindjesh dhe vdekjesh. Ne respekt te vepres se Tyre, ne kuader te Panairit Kombetar te Librit Fier, u organizua nje aktivitet me interpretime te aktoreve dhe nxenesve me te mire te shkollave te mesme te qytetit. Nder autoret përmendim: Naim Frashëri, Martin Camaj, Cajupi, Sami Frashëri, Ernest Koliqi, Xhevahir Spahiu, Pashko Vasa, Gjergj Fishta etj. Kjo tryeze perbashket kishte si qellim, jo vetem nje homazh per autoret identitar te letersise shqipe, por edhe transmetimin e kesaj vlere letrare e kulturore ne breza, tek keta te rinj qe e duan, e cmojne dhe kerkojne ta njohin vepren e tyre.